Je interieur is een blauwdruk van je persoonlijkheid

Vaak wordt me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Dit kan overal zijn: in woonbladen, online, in winkels, op straat in het modebeeld, in kleurcombinaties, in interieurs van hotels of eetgelegenheden, noem maar op. Maar ook als ik bij mensen thuis kom die een opvallend interieur hebben.

Bij een nieuwe opdracht wandel ik regelmatig in de Leidse Hout en laat mijn gedachten de vrije loop. Ik denk aan de klant, hoe diegene op me over is gekomen, wat me opviel bij het bespreken van de woonwensen. Is het een ingetogen persoon of juist outgoing. Hoe is de interieurstijl op dat moment? Welke interesses heeft iemand, waar wordt hij of zij blij van? Langzaam aan komt er steeds meer een gevoel boven drijven waarbij ik denk, ja, dit is mooi en passend bij diegene!

Onlangs was ik bij kunstenares Yvon van Bergen in het noordelijkste puntje van Limburg te gast omdat ik bij haar de online cursus intuïtief portretschilderen volg: La Vie en Rose, Route de l’Amour. Het is heel erg leuk om te doen vooral ook omdat het op gevoel gaat en heerlijk ontspannend is. Even nergens aan denken, ik kan het iedereen aanraden als je veel in je hoofd bezig bent :-). Ik zet mooie muziek op en laat het potlood, houtskool of kwast het werk doen en ben verbaasd over het resultaat. Haar interieur is zeer inspirerend en geeft heel duidelijk aan wie zij is: enthousiast, vol passie over haar werk, inspirerend, rebels en motiverend. Haar werk en interieur zijn zeer kleurrijk en buiten de lijntjes. Buiten op de veranda en in de tuin komt haar spirituele en ingetogen kant tot uitdrukking door een sober kleurgebruik in naturel tinten en een tuin zonder bloemen. Hier beoefent zij yoga en vindt ze rust. Dit is dus typisch een blauwdruk van iemands persoonlijkheid en dat is zó mooi om te zien!

Hier streef ik bij elke opdracht opnieuw naar: een interieur dat past als een jas, waar je je Thuis voelt, wie wil dit nu niet?