KUNST

Waarom schilder je en waarom vrouwenportretten? Het is een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Ten eerste omdat ik het heerlijk vind om even in een hele andere wereld te zijn waar geen tijd en ruimte bestaat. Geen ruis, geen gedachten, alleen maar muziek, kwasten en het doek. Vooral ’s avonds als de wereld stil lijkt te staan en de geluiden verstommen gaat bij mij de creativiteit stromen.

Ik heb het schilderen weer opgepakt in de zomer van 2019. Ik zat op een heerlijk terras in Oegstgeest met mijn zus en vertelde dat ik last van stress had. Zij opperde om weer te gaan schilderen. Bizar dat ik daar zelf niet aan gedacht had. Mijn interesse lag toen ik in de twintig was en lessen in Den Haag volgde ook al bij de vrouwenportretten, o.a. van Kees van Dongen. Zijn flamboyante stijl sprak me aan, het “wilde” durven en doen, het Fauvisme.

Ik heb contact gezocht met Yvon van Bergen en ben lessen in intuïtief vrouwenportretten schilderen gaan volgen. Daarbij gaat het om vanuit je hart te schilderen i.p.v. naschilderen, het imperfecte omarmen en je hele ziel en zaligheid erin gooien, onafhankelijk wat anderen ervan vinden. Het was zo bevrijdend om niet volgens de regeltjes te schilderen, alles mag, er is geen goed of fout.

In januari 2020 ben ik een challenge aangegaan om gedurende 50 weken elke week een portret te maken en te plaatsen op social media kanalen zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. Toen in maart van dat jaar de hele wereld op slot ging door Corona gaf me dit structuur. Hierdoor kreeg ik betrokken volgers, kwam er steeds meer belangstelling voor mijn schilderijen én zijn er inmiddels vele verkocht.

Inmiddels ontstaat er steeds meer een eigen stijl, met name krachtige, domerige en kwetsbare vrouwen intrigeren me. Het vrouwelijke, sensitieve en sensuele spreekt me aan. Iedereen leest een portret op zijn eigen manier, hoe mooi is dat?

Leuk als je me volgt en mocht je interesse hebben in een werk of wil je iets unieks, neem dan gerust contact met me op of kom op afspraak langs in mijn atelier.

Zondag 9 juli j.l. vond weer het evenement “Kunst & Culinair onder de bomen” plaats bij Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest. Het is een inmiddels jaarlijks evenement met een “Montmartre” uitstraling met een 20-tal kunstenaars. Er kan genoten worden van onder andere keramiek, schilderijen, beeldhouwwerken en sieraden. Bij een aantal kunstenaars kunnen bezoekers ook actief betrokken worden bij het creëren van kunst en natuurlijk kan er ook kunst aangeschaft worden. In de bovenhal van Kasteel Oud Poelgeest vindt een expositie plaats waarin grote kunstwerken van alle deelnemers te zien zijn. Een prachtige manier om in contact te komen met kunst in een sprookjesachtige omgeving. Het was erg leuk om weer aanwezig te mogen zijn met een deel van mijn portretten. Het was prachtig weer en velen hebben de moeite genomen langs te komen. Fijn je te hebben ontmoet en dank voor je komst!

Art Prints

De twee onderstaande kunstwerken zijn zeer hoogwaardig geproduceerde fine art prints (glicées) van gemaakte werken.

Het portret “Grace” heeft een gelimiteerde oplage van 25 stuks. De limited edition is geprint met archival inkten op Hahnemühle papier German Edging en heeft een gegarandeerde houdbaarheid van 150 jaar. Dit kunstwerk is door mij persoonlijk gecontroleerd, hand genummerd 1/25, gesigneerd en voorzien van een echtheidscertificaat, wat tevens de garantie is op de zeer lange houdbaarheid en dat er niet meer exemplaren worden gemaakt dan vermeld op het certificaat. Andere formaten behoren tot de mogelijkheden.

Het portret “Caroline” is een open oplage, dus ongelimiteerd, en is eveneens geprint met archival inkten op Hahnemühle papier German Edging en heeft ook een gegarandeerde houdbaarheid van 150 jaar.

De Fine Art prints (glicées) worden vervaardigd door Masterprinters Re-Art, levertijd maximaal 14 dagen. De print kan na bestelling verzonden worden of afgehaald worden in mijn atelier. Bij verzending wordt de art-print professioneel verpakt. De kosten van de verzending binnen Nederland is € 8,50.

Limited Edition Art-Print Grace (oplage 25 stuks), afmeting 50×72,5cm, €195

Art-Print Caroline, open oplage, afmeting 60x42cm, €125

Kisses

Een compilatie van door mij geschilderde monden, glanzend afgedrukt op aluminium met aan de achterzijde een profiellijst zodat hij van de muur lijkt te komen. Ook andere compilaties zijn mogelijk, vraag er gerust naar.

50 Shades of Faces

Enkele portretten

Vrije Schilderijen