“Mijn” Beatrix tussen de mooie tassen!

Sinds vorige week hangt het schilderij dat ik van koningin Beatrix heb gemaakt in de etalage van “de Groen Lederwaren” (Langstraat 144) in Wassenaar! Deze mooie winkel verkoopt die prachtige Rimowa koffers, vooral de trolley staat op mijn verlanglijst! Ook Mulberry en Longchamp zijn merken die je doen kwijlen…maar dat terzijde: dit grote acryl schilderij heb ik gemaakt n.a.v.de oproep  van het NOS journaal eind vorig jaar.

Alle Nederlanders werden opgeroepen om mee te doen aan het “Beeld van Beatrix”. Je mocht zelf bepalen wat je maakte of inzond: beeldhouwwerken, schilderijen, foto’s etc. In de jury zaten Jan des Bouvrie (kunstverzamelaar), Sacha de Boer (fotografe en toen nog nieuwslezeres) en de conservator van museum “Het Loo” te Apeldoorn. Het aantal inzendingen was overweldigend! Ruim 2200 Nederlanders hebben meegedaan maar slechts 65 objecten konden een plekje krijgen bij de expositie in het Loo. Ik dacht slim te zijn en heb daarom Beatrix’ achterhoofd geportretteerd om zó op te vallen. Ook had ik als titel opgegeven: troonopvolging. Dit met de toevoeging dat de koningin binnen afzienbare tijd afstand zou doen van de troon en daarom het Nederlandse volk a.h.w. de rug toe zou keren , vandaar dat achterhoofd. Ik had wél een vooruitziende blik want kort na de inzendtermijn kwam het nieuws dat de koningin afstand zou doen van de troon ;-).

Helaas werd ik niet geselecteerd, het piepkleine fotootje kwam niet uit de verf, maar ik moet ook toegeven dat de inzendingen van uitmuntende kwaliteit waren waar ik niet aan kon tippen! De tentoonstelling heb ik bezocht en was erg leuk! Mocht je in de buurt van Apeldoorn zijn dan zou ik zeker even gaan kijken (t/m 20 mei nog te zien). Ook een lekker kopje cappucino in de oude garage(voormalig koetshuis) van prins Hendrik is de moeite waard. Apeldoorn kent vele leuke woonwinkels trouwens: o.a. Loft en Petit Merci, een variant op het hippe warenhuis Merci in Parijs waar je ook zeker heen moet als je in Parijs bent en een “woongek” bent zoals ik! P.S. Klik op de foto om een paar van mijn favoriete inzendingen te zien!